Om Kuxabladet

Kuxabladet startades 2011 och är en tidning med bas i Ockelbo som utkommer i Ockelbo, Hamrångebygden och Högbo med omnejd. Tidningen är den första i att ges ut i bygden sedan Ockelbo Tidning lades ned 1925.

Varje nummer är fyllt till bredden med spännande material i helfärg, och redaktionellt material – nyheter, krönikor, intervjuer och reportage – samsas om utrymmet med annonser från företag och organisationer. Tidningen innehåller också tävlingssidor med korsord och tankenötter samt familjesidor med privata annonser för bröllop, dödsfall, födelsedagar, jubileum, nyfödda med mera.

Utöver nyheter, krönikor och ledare innehåller varje nummer av Kuxabladet också redaktionellt material av varierande karaktär. Ibland är det lättsamt, ibland kritiskt och ofta personligt.

Kuxabladet trycks i 11 600 exemplar varje månad. Tidningen delas ut till samtliga hushåll i Ockelbo kommun, Högbo och Hamrångebygden. Den finns också tillgänglig utan kostnad i utvalda butiker, restauranger, turistbyråer och liknande platser där människor är i rörelse.